U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

ZBOG PRISUSTVA OPOJNIH DROGA U ORGANIZMU DESET LICA ZADRŽANO LIŠENJEM SLOBODE

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 17.06.2024. godine od vozača B.B. iz Prijedora privremeno su oduzeli vozilo marke „Peugeot“ nakon što je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Lice je lišeno slobode, a provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa dugom po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 3.650,00 KM. Protiv B.B. nadležnom sudu dostaviće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a u vezi sa testiranjem na prisustvo opojnih droga u organizmu, tokom juna mjeseca lišenjem slobode zadržali su još  devet lica. Pet lica zadržano je lišenjem slobode zbog odbijanja da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i četiri lica kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

                                                                                                    Policijska uprava Prijedor      

Exit mobile version