Željka Cvijanović sastala se sa prijedorskim gradskim vlastima (video)

Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Željkom Cviijanović, danas je boravila u Prijedoru. Predsjednica Vlade razgovarala je sa rukovodstvom Prijedora o zajedničkim projektima i saradnji Vlade i lokalne zajednice. Cvijanovićava je potvrdila da je Vlada u Prijedoru realizovala sredstva u visini od 6 miliona KM obezbijeđena iz različitih izvora. Dio iz javnih investicija, dio iz klirinškog duga, te dio kroz realizaciju programa podrške od Vlade Republike Srbije.

– Ono što je važno jeste da će se nastaviti i sa realizacijom drugih projekata i danas smo dogovarali i neke druge stvari koje su važne za život cijelog grada i mjesnih zajednica i mislim da smo tu na dobrom putu –  naglasila je Cvijanovićeva. Ona je tokom razgovora izrazila zadovoljstvo zbog finansijske stabilnosti RS, te činjenicom da te da Republika Srpska redovno izvršava sve svoje obaveze.

– U prethodnom periodu išli smo na povećanje plata i penzija, sva socijalna davanja izvršavali smo redovno, uveli smo nova socijalna prava, a ono što je važno, osim svega toga, jeste činjenica da mi ove godine realizujemo više od 120 miliona KM širom Republike Srpske – istakla je Cvijanovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio se predsjednici Vlade na dosadašnjoj saradnji i ulaganjima, izrazivši očekivanja da će ona nastaviti da se razvija i dalje.

– U toku ove godine Vlada je u nekoliko navrata pomogla grad Prijedor, prije svega iz klirinškog duga gdje smo dobili sredstva od oko šest miliona KM za nastavak radova na sportskoj dvorani na Urijama, za izgradnju angio-sale u prijedorskoj bolnici, za rekonstrukciju osnovne škole u Rasavcima. – rekao je Đaković. On je podsjetio i na dva miliona KM koje je Vlada obezbijedila za saniranje šteta na objektima koje su nastale u julskom nevremenu. Đaković je izrazio nadu da će se naći još sredstava da se pomogne i poljoprivrednicima koji su takođe pretrpjeli štete, naročito voćari. Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!