-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ZEMLJIŠNE KNJIGE: POČELA USPOSTAVA ADRESNOG CENTRA  

Najnovije vijesti

Projekat “Izgradnje kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura”, koji se pod nazivom “Cilap”, a uz podršku Vlade  Kraljevine Švedske, provodi i u Republici Srpskoj, realizovaće se i na području grada Prijedora.

U izjavi za našu medijsku kuću ovo je potvrdila Nada Gruban, šef gradskog Odsjeka za imovinsko-stambene poslove, koja dodaje da grad Prijedor kao sporazumna strana u projektu “Cilap” intenzivno radi na uspostavi gradskog Adresnog registra.

Nada Gruban, šef gradskog Odsjeka za imovinsko-stambene poslove

– Cilj projekata je da se oblast Adresnog registra uredi na način da se adrese, ulice i kućni brojevi vode na jedinstven, uređen i funkcionalan način – kaže Grubanova i naglašava da će prijedorski Adresni registar biti dio centralnog adresnog registra, a u okviru jedinstvenog softverskog rješenja za Republiku Srpsku.

– Na snimanju objekata i stanja na terenu radiće dovoljan broj stručnih timova o čemu će građani biti obaviješteni na vrijeme – rekla je Grubanova i dodala da je najznačajniji dio tog posla već obavljen u Aerodromskom naselju.

R. R.

foto: Arhiva