Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

ŽENE DNS-a NEZADOVOLJNE ZASTUPLJENOŠĆU ŽENA

NAJNOVIJE VIJESTI

Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza /DNS/ nezadovoljna je zastupljenošću žena u političkom, društvenom i ekonomskom životu Republike Srpske, te smatra da one treba da dobiju mjesto koje im pripada.
Predsjednik Organizacije žena DNS-a Mira Popović rekla je da ova organizacija broji više od 6.000 članova, a da su samo 23 odbornička mjesta od ukupno 164, koliko je DNS osvojio na izborima, pripala ženama.
žene DNS-a
“Mi time nismo zadovoljne, pogotovo što je Izborni zakon omogućio da se na listama nađe više od 40 odsto žena”, istakla je Popovićeva poslije sjednice Predsjedništva Organizacije žena DNS-a.

Ona je ukazala na podatak da u opštinama, gdje je bilo više od 50 odsto žena na listama kao što su Kalinovik i Gacko, nema žena odbornika.

“Mi želimo da žene u narednom periodu dobiju mjesto koje im pripada, ne samo u političkom, nego i u društvenom, ekonomskom i javnom životu Republike Srpske”, poručila je Popovićeva.

Presjednik Gradske organizacije žena DNS-a u Prijedoru Slavica Popović rekla je da je odbor žena DNS-a stalnim radom, angažmanom i izgradnjom jake infrastrukturne mreže postao temelje ove stranke budući da u Prijedoru broji više od 4.000 članica.

Ona je dodala da je takav rad rezultirao time da su sada u lokalnom parlamentu tri žene odbornici DNS-a, umjesto jedne kako je bilo u prošlom sazivu Skupštine grada.

“To je napredak i mi želimo da u okviru povećanog broja članova i izbornih rezultta DNS-a još više povećamo broj žena odbornika i omogućimo njihovo aktivno učešće i u republičkom parlamentu”, naglasila je Popovićeva.

Na današnjem sastanku raspravljano je o rekapitulaciji urađenog u 2016. godini i pripremama za predstojeće unutrastranačke izbore. Sastanku je prisustvovala i član Predsjedništva DNS-a Lejla Rešić.

izvor: Srna