2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Žene su jedan od stubova DNS-a (video)

Najnovije vijesti

Na sjednici Kolegijuma Organizacije žena Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske za regije Prijedor i Federaciju BiH, kojem je prisustvovao predsjednik DNS-a, Marko Pavić, razgovarano je o bitnim temama u kojima žene imaju ključnu ulogu.

Prema riječima predsjednice Organizacije žena Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske, Slađane Ilić, na sastanku je razgovarano o svim do sada, provedenim aktivnostima.

– Razmatrali smo šta je dobro, a šta nije u onom što je dosad realizovano. Takođe smo iznijeli plan o predstojećim aktivnostima, naročiti do izbora – rekla je Ilićeva.

Predsjednik Stranke Marko Pavić rekao je da je Aktiv žena DNS-a izuzetno jak, jer ga čine sposobne, obrazovane i jake žene.

– Insistirao sam da uvijek ostaju žene, majke, da rade svoj posao najbolje što mogu, kako bi doprinijele afirmaciji politike DNS-a, ali i razvoju našeg društva. Sve aktivnosti poput humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih ili socijalnih, u okviru žena, su konstanta od kojih cijelo društvo ima mnogo koristi – rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, žene DNS-a su dio pokretačke snage pogotovo kada je riječ o senzibilitetu majki koji se rijetko nalazi u drugim slojevima stanovništva. Upravo zbog toga, istakao je Pavić, žene su veoma bitne u djelovanju ove stranke. Na sastanku je razgovarano o aktuelnom trenutku u Srpskoj i Federaciji BiH, kao i o problemima na nivou federalne vlasti koja ne funkcioniše i koja je trebalo da bude odgovorna za razvoj BiH i sprovođenje ustavnih ovlaštenja na tom nivou. Pavić je istakao zadovoljstvo radom  institucija Republike Srpske, ali je potencirao da DNS želi da ide naprijed i da omogući bolji život za sve građane Republike Srpske.

I.Pekaric