17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ŽENSKI KAMERNI HOR „A VISTA“ SKUD-A POBJEDNIK U BIJELJINI

Najnovije vijesti

Ženski kamerni hor SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ „A vista“ nastupio je na horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ koji je po osamnaesti put održan prošle sedmice u Bijeljini. Organizator festivala je Srpsko pjevačko društvo “Srbadija” koje je svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama uspjeloprivući renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike. Takmičenje je održano u kategorijama mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi,pravoslavna duhovna muzika, ženski horovi, dječiji horovi, ansambli sa tradicionalnom muzikom i vokalno-instrumentalni ansambli – ukupno 38 ansambala izSlovenije, Srbije i BiH.

Naš hor osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

  • Veoma sam zadovoljna našim nastupom a posebno zlatnom medaljom i ponosna na moje članice hora. S obzirom na to da smo mi amaterski hor i da je ovo naše prvo takmičenje za koje smo se spremale pola godine, zadovoljstvo je tim veće. Ovaj nastup, zlatna medalja i lijepo druženje u jednom lijepom danu, veliki su podstrek i inspiracija za dalji rad. Pozivam da nam se pridruže nove članice koje žele da pjevaju i da se druže sa nama, rekla je Branka Marčetić, dirigent Hora.

Uspjeh hora već sada je otvorio nove prilike za saradnju.

  • Ovo je svakako lijepa i važna vijest, koja se brzo proširila putem medija, posebno duštvenih mreža. Već sada imamo ponude za saradnju i gostovanja našeg hora. Zahvaljujući našem festrivalu „Zlatna vila“, na kojem smo ugostili preko 120 horova i stekli brojna poznanstva i prijateljstva, nije nam problem da dogovorimo neko gostovanje za hor u zemlji ili inostranstvu. Iskreno se nadam da će naš hor još više napredovati i ostvariti nove uspjehe a mi smo tu da ih podržimo, dodaje sekretar Društva Nebojša Aleksić.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!