13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB „MLADOST“ DOMAĆIN „TROFEJA GRADA“

Najnovije vijesti

Ženski košarkaški klub „Mladost“, skromnom svečanošću u SD “Mladost”, obilježio je vrijedan jubilej 35 godina od osnivanja kluba. Bila je to prilika da se prisjete vremena kad su u okviru Školskog centra osnovali Sportsko društvo “Mladost” sa pet sekcija. Jedan od osnivača, prvi predsjednik “Mladosti” i trener sa petogodišnjim mandatom Luka Radošević ističe da je u radu kluba bilo uspjeha i padova, a ohrabruje ga to što su danas aktivne košarkašice i rukometašice “Mire”.

U minulih 35 godina Ženski košarkaški klub „Mladost“ i drugi sportski klubovi, udruženja i savezi, imali su pomoć opštine i grada, kazao je gradonačelnik Milenko Đaković. Dodaje da će, izgradnjom dvorane na Urijama uslovi za sport biti vrhunski.

Predsjednik kluba Nebojša Savanović je najavio da će povodom obilježavanja ovog jubileja uslijediti majski turnir – “Treći trofej grada” na kome će učestvovati beogradski “Partizan”, slovensko “Zastavlje”, te banjalučki “Mladi Krajišnik” i “Sloboda “ Novi Grad. Savanović smatra da će prioritet kluba biti oslonac na domaće igračice, a očekuje pomoć grada i malobrojnih sponzora.

https://youtu.be/8CtdYSYb1ZY

M.Bogun