U ovo doba godine na snazi je zimsko održavanje puteva, koje podrazumijeva hitne sanacije putnih pravaca, udarnih rupa i dionica koje su praktično neprohodne, pojašnjava Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika Prijedora za infrastrukturu.

– Mi reagujemo na žalbe i primjedbe građana i, u skladu s tim, na teren šaljemo nadležne organe koji utvrđuju činjenično stanje, nakon čega se problem rješava. Naglašavam, saniramo kritične dijelove, i to građani treba da znaju kad vide da u ovom periodu nije riješen kompletan putni pravac. U ovom trenutku nemamo sredstava za saniranje kompletnih pravaca, u zimskom održavanju dozvoljeno nam je da radimo samo hitne sanacije – napominje Ritan.

Plan je da se sa redovnim održavanjem makadamskih i asfaltnih puteva krene na proljeće, a tender na kojem bi bio odabran izvođač radova za ovaj dio posla trebalo bi da bude raspisan u februaru. Ritan je pojasnio kako se određuju putni pravci koji su prioritetni za održavanje.

– Postoji kategorizacija puteva. U prvu grupu spadaju autobuske linije, koje moraju biti prohodne. Potom idu prioriteti drugog reda, a to su ulice višeg  intenziteta. Tek nakon toga na red dolaze putevi treće kategorije – kaže Ritan.

Plan je da se tokom godine obavi i kategorizacija puteva. U pitanju je obiman posao, ali je nova kategorizacija neophoda, kaže Ritan, jer je tokom godina Gradska uprava dosta uradila kad je u pitanju putna infrastruktura.

Z. J.

PrethodniZAVRŠNI RADOVI NA NOVOM PROSTORU VISOKE MEDICINSKE ŠKOLE (video)
SlijedećiDVA LICA ZATEČENA U POKUŠAJU KRAĐE