15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ŽKK „MLADOST“ PRIJEDOR: PONOSNI NA PROTEKLIH 35 GODINA (FOTO)

Najnovije vijesti

Ženski košarkaški klub „Mladost“ Prijedor, skromnom svečanošću u maloj sali dvorane “Mladost”, obilježio je vrijedan jubilej: 35 godina osnivanja. Bila je to prilika da se prisjete vremena unazad 35 godina kad su entuzijasti predvođeni Lukom Radoševićem osnovali klub čiju su glavninu činile srednjoškolke.

U to vrijeme sportski entuzijasti su formirali pet klubova a uz ŽKK“Mladost” danas djeluje ŽRK “Mira”, vršnjakinja ovog uzornog kluba.

Uz takmičenje u ligi bivše Jugoslavije prijedorske košarkašice su igrale u više rangova, a ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, u sezoni 2012/2013. godinu je jedan od velikih uspjeha kluba. Prijedorska “Mladost”, zajedno sa još tri kluba, trenutno se takmiči u Prvoj ligi i Kupu Republike Srpske.

Na 35. godina postojanja Ženskog košarkaškog kluba  „Mladost“ Prijedor posjetili su jedan od osnivača i prvi predsjednik kluba penzionisani profesor Luka Radošević i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Radoševiću je aktuelni predsjednik kluba Nebojša Savanović uručio prigodan dar.

Savanović je najavio da će povodom obilježavanje ovog jubileja uslijediti turnir na kom će gošće biti košarkašice “Partizana” iz Beograd, Slovenije i BiH.

Ističe veliku pomoć grada, bivšeg gradonačelnika Marka Pavića i veliko razumjevanje Milenka Đakovića za ovaj klub i sport uopšte.

Smatra da će prioritet biti oslonac na domaće igračice.

Uz malobrojne goste, igračice i prijatelje kluba, ovoj svečanosti prisustvovali su počasni predsjednik kluba Zdravko Ostojić i istaknuti košarkaški sudija eks Jugoslavije i  košarkaški radnik Drago Lučar.

M.Bogun

Foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!