8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

„ZLATNE RUKE POTKOZARJA “ 25. i 26. JULA

Najnovije vijesti

Manifestacija „Zlatne ruke Potkozarja“ biće održana 25. i 26. jula na Malom gradskom trgu u Prijedoru.

Manifestacija koja ima za cilj da okupi stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena i drugih organizacija i lica koja predstavljaju autentičnost naše regije,  osim prodajnog imaće i takmičarski karakter. Tročlana stručna  komisija će pregledati i ocijeniti izložbene eksponate, te na kraju manifestacije proglasiti pobjednika, rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor.
-U četvrtak ćemo imati svečano otvaranje s početkom u 10 časova  na Malom gradskom trgu, kada će se predstaviti kulturno-umjetničko društvo „Kozara“ iz Kozarca i Udruženje za očuvanje tradicije naroda i nacionalnih manjina iz Prijedora. Stručne komisije će ocijeniti i izabrati najbolje eksponate.  Dan poslije biće organizovano svečano zatvaranje i dodjela nagrada za najuspješnije.  Na zatvaranju će nastupiti tamburaši KUD- a „ Milan Egić“  iz Brezičana – navela je Ganićeva.

 Posjetioci će imati priliku da vide Zlatnu džezvu iz Visokog koja je najavljena kao najveća džezva koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Svoje eksponate izložice preko 35 izlagača. Organizatori ove  manifestacije, koja  njeguje i promoviše narodne običaje i tradicionalne vrijednosti Potkozarja, je Grad Prijedora i Turisticke organizacije grada, a biće održana u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“.

V.G.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!