-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

ZLATNICI ZA BEBE ROĐENE NA VIDOVDAN

Najnovije vijesti

Grad Prijedor darivao je zlatnicima četiri bebe rođene na Vidovdan ove godine. Među njima je i Milica Nišević iz Novog Grada, koju je na svijet donijela Dušanka, kojoj je ovo drugo dijete. Zahvalna je Gradskoj upravi na poklonu i znaku pažnje.

“Znači nam ovo mnogo. To nam je znak pažnje. Zahvalna sam gradonačelniku na poklonima”, rekla je ponosna majka.

Na Vidovdan su u prijedorskoj bolnici obavljena četiri poroda, a na Ginekološko-akušerskom odjelu trenutno je 16 beba. U Bolnici kažu da ne pamte kada je odjel bio ovako pun.

“Ovo nije baš često. Sada je baš nešto posebno. Bio je bebi bum prije nekoliko dana”, rekla je Slavica Kobas, glavna sestra Ginekološko-akušerske službe.

Ovo je prvi put da gradonačelnik Prijedora zlatnicima daruje bebe rođene na Vidovdan, a to će biti praksa i ubuduće, istakla je Danijela Dodoš, šef Kabineta gradonačelnika. Kaže da Grad posebnu pažnju posvećuje unapređenju pronatalitetne politike.

“Grad Prijedor subvencioniše sa jedan odsto kamatnu stopu svim mladim bračnim parovima, koji odluče da u svom gradu kupe prvu nekretninu. Takođe, pomažemo svim udruženjima. U projektu smo “Tri plus” i ponosni smo što smo dio te priče. Grad pomaže sva udruženja i sportske klubove, u kojima su članovi naši najmlađi sugrađani. Želimo da oni imaju bezbrižno djetinjstvo i da imaju perspektivu i budućnost”, dodala je ona.

Poklon bonovi i paketi uručeni su svim porodiljama u prijedorskoj bolnici. Riječ je o poklonima koje su obezbijedili prijatelji manifestacije “Konferencija beba”, koju Grad Prijedor organizuje već nekoliko godina.

B.D.