5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ZLATO ZA ORKESTAR HARMONIKA MŠ „SAVO BALABAN“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

Orkestar harmonika Muzičke škole „Savo Balaban“, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom festivalu harmonike, koji je održan u Ugljeviku. Ovo priznanje članovima orkestra mnogo znači, a kako kažu, to im je podstrek za dalji rad.

– Srećni smo svi, to smo svi zajedno postigli. Uloženo je dosta rada i truda i sada se isplatilo – rekao je član Orkestra harmonika Bojan Stojanović.

– Veoma je bitno da smo u našu školu i naš grad donijeli ovo zlato, jedan od razloga je taj što smo se povezali sa drugim školama i što su brojni muzički umjetnici čuli za nas – rekao je profesor harmonike u MŠ „Savo Balaban“, Miloš Zec.

Nakon 29 godina, u ovu muzičku školu stiglo je zaslužno priznanje kada je u pitanju takmičenje Orkestra harmonika.

– Ovo je značajno priznanje za njihov intenzivan i kontinuiran rad. Prije dvije godine ovaj orkestar je formiran i od tada se trude da svoje stvaralaštvo prezentuju publici, a to rade veoma uspješno. Sada je njihovo stvaralaštvo još dalje odjeknulo, a nama je to za ponos – rekao je direktor MŠ „Savo Balaban“, Aljoša Novaković.

Orkestar harmonika u MŠ „Savo Balaban“ trenutno broji oko 12 članova. Do sada su imali brojne koncerte u svom gradu, a domaća publika je i te kako prepoznala njihov rad.

M. Stegić