Prijedorska atletičarka, Anastasija Udovičić osvojila je drugo mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za starije juniore, održanom proteklog vikenda u Sarajevu. Takmičila se u trci na 400 i 800 metara. Ovo je, kako kaže, jedan od njenih najvećih uspjeha.

– Pripremala sam se dugo za ovo takmičenje. Čitavu godinu su pripreme. Za svako takmičenje se posebno pripremamo. Sezona na stazi je skoor počela i drago mi je zbog toga. Veliko mi je zadovoljstvo što sam viceprvakinja Bosne i Hercegovine. Proteklih mjesec ili dva održana su brojna takmičenja, na kojima sam učestvovala. Između ostalog, Prvenstvo BiH za strarije pionirke, gdje sam zauzela prvo mjesto na 600 metara, Prvenstvo BiH za mlađe juniore, gdje sam zauzela prvo mjesto na 800 metara i Prvenstvo BiH za seniorke, gdje sam zauzela drugo mjesto na 800 metara – istakla je Udovičićeva, koja priznaje da je za ovakav uspjeh potrebno dosta truda i odricanja.

To nam je potvrdio i trener Atletskog kluba “Prijedor”, Zoran Radinović. Ponosan je na uspjeh mladih atletičara, jer na taj način se, kako on smatra, promoviše i Grad Prijedor.

– Bitno je da se djeca bave sportom, prije svega zbog zdravlja. Anastasija kod mene trenira već osam godina i ove godine postigla je najveći uspjeh. Bitno je da i dalje nastavi da trenira, ali da ne zapostavlja ni druge obaveze – dodao je Radinović.

Prijedorski Atletski klub trenutno broji oko 70 članova. Treninzi su besplatni, a ono što im nedostaje jeste altetska staza.

B.D.