13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

ZNAČAJNA POMOĆ GRADSKE UPRAVE

Najnovije vijesti

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar rekao je da se iz godine u godinu povećava smrtnost penzionera, navodeći da su u januaru umrla 84 člana ovog udruženja, a u istom mjesecu prošle godine 42.
“To je samo još jedan pokazatelj u kakvom se materijalnom i socijalnom položaju nalazi ova populacija”, rekao je Brdar novinarima nakon izvještajne skupštine Udruženja penzionera grada Prijedora.
On je dodao da je zbog toga dovedena u pitanje isplata jednokratnih pomoći za najugroženije članove jer je potrebno porodicama umrlih penzionera isplatiti troškove sahrane.

“Zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika i gradskih vlasti penzionere već duži niz godina pomažu iz budžeta grada Prijedora sa 220.000 KM, od čega 130.000 KM kvartalno raspoređujemo za jednokratne novčane pomoći i teško bolesne naše članove. Sada je pitanje da li će tih sredstava biti dovoljno kada isplatimo sve troškove sahrana”, rekao je Brdar.
On je istakao da u Prijedoru živi 14.500 penzioenra, od toga 12.000 članova udruženja koji plaćaju članarinu i pridruženih 1.800 članova, koji koriste prava i pogodnosti koje im donekle pruža članstvo u Udruženju penzionera.
“Preostala sredstva iz budžeta grada u iznosu od 90.000 KM koristimo da bismo preduprijedili pogoršanje zdravstvenog stanja naših članova kroz banjsko-klimatska lječilišta na teritoriji Republike Srpske”, rekao je Brdar, dodavši da svake godine oko 247 penzionera koristi banjske pogodnosti.

Današnjoj skupštini prijedorskog Udruženja penzionera prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da su penzioneri jedna od najorganizovanijih udruženja građana u ovoj lokalnoj zajednici i da to olakšava komunikaciju sa njima.
“Oni su zaslužni za razvoj naše zajednice u vrijeme kada su oni bili zaposleni i zbog svega toga grad svake godine izdvaja sredstva za pomoć Udruženju penzionera, jer želimo pomoći tim ljudima da im olakšamo život, pogotovo onima sa niskim primanjima”, rekao je Đaković.
Gost na današnjem okupljanju prijedorskih penzionera bio je i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.

izvor: Srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!