Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas novogodišnji prijem za najbolje sportiste u ovoj godini. Prema njegovom mišljenju, Prijedor je grad sporta i zato Gradska uprava mnogo ulaže u razvoj sporta i izgradnju sporskih objekata i terena. Đaković smatra da su sportske aktivnosti od velikog značaja za razvoj mladih ljudi.

– Čovjek se socijalizuje kroz sport, postaje koristan u društvu i stiče samopouzdanje u životu. Zato je sport izuzetno bitan, a mi ćemo, završetkom sportskih objekata, dobiti još bolje uslove za rad naših sportskih kolektiva – istakao je on.

Na prijemu je bio i Boris Srdić, direktor Fudbalskog kluba „Rudar Prijedor“, čija je juniorska ekipa dobila priznanje za najbolju mušku ekipu. Srdić tvrdi da ovaj klub ima nesebičnu podršku Grada Prijedora.

– Juniorska ekipa „Rudar Prijedora“ove godine takmiči se u najvišem rangu i u toj konkurenciji smo na diobi četvrtog i petog mjesta. Jedno vrijeme smo bili na drugoj poziciji, što je veliki uspjeh. Sve bi to bilo dosta teže realizovati bez podrške Grada – zaključio je Srdić.

Ovo je 50. godina kako se, u organizaciji Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“ održava manifestacija „Izbor sportiste godine“.

B. D.

PrethodniPENZIONERI: RASPODJELA POMOĆI BEZ I JEDNE PRITUŽBE (video)
SlijedećiJOVAN ŠINIK POSLAO NAJLJEPŠE PISMO DJEDU MRAZU (video)