11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ZOTOV: OBJEKTIVNO SAGLEDATI SVE ČINJENICE U VEZI SA NAŠOM PONUDOM

Najnovije vijesti

Direktor “Izrael investment grupe Balkan” /IIG/ Evgenij Zotov očekuje od poslanika da na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske “urade svoj posao” i objektivno procijene sve činjenice u vezi sa ponudom te kompanije za kupovinu državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “LJubija”.
“Mi smo kao investitori uradili sve što je potrebno. Rekli smo svoj stav javnosti i nadam se da će poslanici objektivno procijeniti sve činjenice o našoj ponudi”, rekao je Zotov Srni.

On je podržao izjavu ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Petra Đokića da RŽR “LJubija” nije pitanje koalicije ili skupštine, već razvoja Srpske i industrije željezne rude.

Zotov je rekao da neki političari otvoreno govore da žele da iskoriste slučaj LJubija za svoje političke ciljeve.

“To je prljavo. Ne misle na ekonomiju i industriju u LJubiji i Prijedoru, već samo na svoje interese”, naveo je Zotov.

On je dodao da stanovništvo LJubije, u kojoj se živi veoma siromašno, očekuje razvoj, zbog čega je potrebno efikasno iskoristiti tamošnje resurse Republike Srpske.

“Ako Narodna skupština prihvati našu ponudu, lično planiram da živim u LJubiji, a ne u Banjaluci ili negdje drugo. Treba biti tamo gdje kreće razvoj, a osim u rudarenje, spremni smo da ulažemo i u infrastrukturu LJubije i grada Prijedora”, poručio je Zotov.

Vlada Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija RŽR “LJubija” kompaniji “Izrael investment grupa” za 92 miliona KM.

izvor: Srna