0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

ŽRK “MIRA“: ČELENDŽ KUP KRUNA USPJEHA

Najnovije vijesti

U sedmom pokušaju, ŽRK „Mira“ učestvuje u Čelendž  kupu. Tim povodom, predsjednik Upravnog odbora Nada Đaković i saradnici podsjetili su novinare na uspjehe Kluba koji se, ove godine, takmiči na pet frontova.

img_0494

– Čeka nas dalek put i izuzetno jak protivnik koji igra prepoznatljiv rukomet u Evropi i svijetu. Protiv „Viro Kvintasa“ u Holandiji odigraćemo dva susreta, a na jednom od njih smo domaćini. Za nas je to veliki izazov i neizvjesnost. Našim prvim izlaskom u rukometnu Evropu, želimo ojačati ekipu za naredne godine i takmičenja u nekom od kupova. Izuzetnu podršku smo dobili od grada i gradonačelnika Marka Pavića kome dugujemo neizmjernu zahvalnost za uvažavanje naših i rezultata prijedorskih sportista. Podršku imamo od „Grafo Balkana“ te našeg dugogodišnjeg sponzora, Tvornice „Mira“, čije ime s ponosom i poštovanjem nosimo – istakla je Đakovićeva.

img_0495
trener „Mire“ Ljubica Ivetić

– Po sedmi put smo ostvarile rezultat za Evropu. Dobile smo izuzetno kvalitetnu ekipu iz Holandije koja dugo godina igra kupove i posjeduje veliko iskustvo. Borićemo se, jer idemo da predstavimo državu i grad Prijedor. Pokazaćemo naš kvalitet i steći dragocjeno iskustvo – dodala je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

– Protivnik je za izuzetan respekt, a utakmica veliki izazov, da vidimo gdje je naš rukomet. Holanđanke igraju brz rukomet, ali daćemo sve od sebe – kaže iskusna Dunja Kunovac.

Darko Stojanović, direktor JU Dvorana „Mladost“, čestitao je „Mirinim“ rukometašicama i Upravi Kluba na rezultatima minulih sezona kad su izborili šest učešća u evro kupovima.

– Uprava „Mire“ uložila je maksimum da učešće u Čelendž  kupu bude na visokom nivou. To je prilika da djevojke osjete kako se igra u Evropi i da probaju krčiti put za sebe. Tamo će steći iskustvo i dokazati da smo grad kvalitetnog rukometa i dobrih ljudi. Siguran sam da će ovaj ispit uspješno položiti – podvukao je Stojanović na konferenciji za novinare.

Izabranice Ljubice Ivetić , u subotu   u okolini Haga,  domaćin su utakmice, a dan kasnije igraju revanš-meč.

M. Bogun

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!