Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

ŽRK „MIRA“: PORAZ OD „ĐAKOVA“ I POBJEDA NAD „OSIJEKOM“   

NAJNOVIJE VIJESTI

Rukometašice “Mire” iz Prijedora počele su sa pripremama za nastavak Premijer lige BiH. Nakon dva treninga, učestvovale su na turniru Grada Vukovara. Prijedorčanke su u prvoj utakmicu, sa podmlađenim sastavom, igrale protiv tima “Đakova” i u izjednačenoj igri gol za gol, na odmor otišle pri rezultatu 15:16. U drugom poluvremenu ponestalo im je koncentracije, u odbrani su napravile  greške, pa je “Đakovo” slavilo rezultatom 32:27. Dobru partiju izabranice Ljubice Ivetić pružile su protiv “Osijeka” i slavile sa rezultatom 26:17.

– Protiv ekipe „Osijeka” dobro smo igrale u odbrani i brzo realizovale polukontre. Dobro postavljenim napadom na obe krilne pozicije, imale smo dosta prostora za šut te smo odnijele pobjedu – ističe Ljubica Ivetić.

Prema njenim riječima, u Klubu su zadovoljni prvom fazom priprema, s akcentom na kondiciji. Slijedi rad u teretani i pripreme u trajanju od mjesec dana, da bi snaga igračica bila na zadovoljavajućem nivou. S obzirom da je početak prvenstva planiran za prvi vikend u martu, u drugoj polovini februara u “Miri” planiraju utakmice sa ekipama iz regiona. Prijedorčanke ciljaju drugu šampionsku titulu najbolje ekipe BiH, te osvajanje kupova BiH i RS.

Podsjetimo da je Ljubica Ivetić najmlađi trener Premijer lige BiH za dame. U Centru za sport Banja Luka nedavno je odbranila diplomski rad na temu: “Različite vrste i karakteristike odbrane u rukometu”. Trenutno je trener rukometa, treći stepen.

M.Bogun