Biciklistički maraton ove godine za rekreativce

Jesen, godišnje doba idelano za vožnju bicikla, ako je suditi po riječima iskusnih biciklista. A baš na prvi dan jeseni 23. septembra održaće se biciklistički maraton na Kozari. I ove godine  organizuje ga Biciklistički klub „Kozara“. Ipak, sedmi po redu maraton neće biti u istom formatu, jer će biti namijenjen prije svega rekreativcima.

– Maraton će biti rekreativno turističkog karaktera. A to znači da će bit prilagođen svim uzrastima, svima onima koji vole brdski biciklizam. Neće to biti samo za takmičare ko ranije. Imali smo želju da smanjimo težinu maratona – rekao je Darko Dakić iz BK „Kozara“ .

Poenta maratona je upoznavanje sa Kozarom, jer planirana staza obuhvata najatraktivnije dijelove nacionalnog parka. Neće biti pretjerane žurbe, jer planirane su pauze tokom same vožnje,a na kraju sve učesnike očekuje i zajednički ručak.

– To će biti jedna interesantna ruta. A cilj je druženje i upoznavanje sa prirodnim ljepotama. Nadam se velikom broju učesnika. Već sad, sudeći po onom što vidimo na društvenim mrežama, očekujemo oko 200 biciklista  – naveo je Dakić.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dvotočkaša da dođu na Kozaru, da se druže i uživaju u ljepotama biciklizma i prirode.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!