CENTAR ,,SUNCE” – DEVET UČENIKA NE POHAĐA NASTAVU (VIDEO)

Devet učenika sa višestrukim smetnjama u razvoju iz Kozarske Dubice još uvijek nema prevoz do Centra ,,Sunce”. Organizovani prevoz za ove učenike ukinuo je prevoznik kojem je Opština Kozarska Dubica, za ove namjene, dužna 3.317 maraka. U opštinskoj upravi kažu da je u toku pronalazak novog prevoznika.

Učenici sa višestrukim smetnjama u razvoju na nastavu ne dolaze od sredine aprila.

Ovaj problem što prije mora biti riješen u korist djece kojoj je neophodna svakodnevna nastava, kaže stručni saradnik, socijalni radnik Centra ,,Sunce”, Ljubica Ivetić. Ivetićeva naglašava da je za ovu djecu prihvatljiv isključivo organizovani prevoz, a ne redovne linije.

Ljubica Ivetić, socijalni radnik Centra ,,Sunce”

Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, navodi se da jedinica lokalne samouprave, na čijoj teritoriji roditelj učenika ima prebivalište, snosi troškove prevoza ishrane i smještaja učenika. Direktorka Centra ,,Sunce” Slađana Radaković kaže da za ove učenike troškove ishrane snosi ova ustanova.

Troškove za šest učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje plaća Opština Kozarska Dubica, dok za tri srednjoškolca prevoz plaća resorno ministarstvo Republike Srpske koje redovno izmiruje svoje obaveze. U telefonskom razgovoru sa opštinskom upravom, saznali smo da je u toku pronalazak odgovarajućeg prevoznika kako bi djeca što prije krenula u školu.

I.Pekarić

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!