DNS otkazao večerašnji skup u Prijedoru (video)

Demokratski narodni savez predizbornu kampanju kraju je priveo konferecijom za medije. Razloge otkazivanja centralne tribine koja je večeras trebala da se održi u Prijedoru pojasnio je predsjednik  ove stranke Marko Pavić.

– Na jednoj strani prihvatili smo poruku MUP-a RS da se otkažu svi javni skupovi, a na drugoj strani smo prihvatili žalost porodice Dragičević, i mi nećemo održati skup. To je blizu nas, i ne želimo da slavimo i da se veselimo dok neko tuguje – izjavio je Pavić.

On je podsjetio da  je još 17. marta DNS izdao saopštenje u kojem ova stranka daje podršku zahtijevima porodice Dragičević da se utvrdi istina o smrti 21-godišnjeg Davida.

“Tog dana omladina DNS je bila na trgu kao znak podrške”, rekao je Pavić, dodavši da nakon toga više nisu željeli da se miješaju, jer bi se radilo o politizaciji cijelog slučaja. Pavić se osvrnuo i  na tok kampanje, rekavši da je u svim krajevima Srpske primjetio da su građani veoma  zaintersovani za program i politiku DNS-a, prije svega kad je riječ o ekonomiji i kategoričnom stavu da se ne smiju prodavati prirodni resursi.

– To što smo mi rekli da je za DNS najvažniji projekat  Republika Srpska je izuzetno dobro primljeno u narodu. A u toj RS ekonomija i zapošljavanje su na prvom mjestu. I kad obnovimo ekonomiju povećaćemo zapošljavanje. A kad povećamo zapošljavanje smanjićemo broj odlazaka građana u inostranstvo – rekao je Pavić.

On je naglasio da će sa premijerom RS iz redova DNS-a, 15 poslanika u NS RS i dva poslanika u PS BiH  svi zacrtani ciljevi  biti ostvareni. Oni se nisu mogli ostvariti u prethodnim godinama, jer udio u vlasti koji je imao DNS nije davao dovoljno kapaciteta za realizaciju programskih ciljeva, pojasnio je lider DNS-a.  Pavić je pozvao građane da u nedjelju izađu na izbore i podrže DNS, jer je, kako on kaže, to stranka koja nikad nije iznevjerila narod.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!