DNS: Za društvo znanja, a ne zvanja (video)

Demokratski narodni savez će, uz podršku građana koja je evidentna na dosadašnjim predizbornim skupovima, na Opštim izborima ostvariti svoj cilj, a to je 107.000 glasova u Republici Srpskoj, 15 poslanika u Narodnoj skupštini RS i dva direktna mandata u Parlamentu BiH. Ovo je večeras, na tribini u Donjoj Dragotinji, rekao Duško Ivić, nosilac liste za NS RS u Izbornoj jedinici jedan.

– Svjedoci ste sukoba između političkih partija i podijeljenog političkog miljea, koji ćemo mi, nakon oktobarskih izbora, nastojati uvesti u mirne vode. To je bitno i za dalju budućnost i prosperitet građana – izjavio je Ivić.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Mirko Sovilj, naglasio je da naročitu pažnju treba posvetiti mladima, što podrazumijeva pravnu,  ekonomsku, socijalnu i svaku drugu sigurnost, zdravo odrastanje i  kvalitetno školovanje.

– DNS nije za uvođenje eksperimenata u srednjem i visokom obrazovanju. Moramo postati društvo znanja, a ne društvo zvanja. Poseban program posvetili smo mladima na selu. Smatramo da, i pored do sada pružene podrške poljoprivrednim proizvođačima, mora da se iznađu mogućnosti dodatnog povećanja sigurnosti života na selu. Trebalo bi obezbijediti garantovanu cijenu za proizvode poljoprivrednika, tako da oni imaju sigurnu cijenu i sigurno tržište – rekao je Sovilj.

Slađana Radaković, kandidat za NS RS, poručila je da će se, kao dijete sa sela, posebno zalagati za unapređenje života i ostanak mladih u ruralnim sredinama.

– Sve što je dosad obećao, DNS je i izvršio – naglasila je Radakovićeva.

Predsjednik Gradske organizacije Prijedor Demokratskog narodnog saveza, Milenko Đaković, zadovoljan je odzivom građana dosadašnjim predizbornim skupovima ove stranke, što je, kako je rekao, pokazatelj da optimistična izborna očekivanja nisu bez pokrića.

– Sa sigurnošću možemo tvrditi da DNS napreduje ka uspješnim izbornim rezultatima. Imamo iskusne kandidate koji su odgovorni ljudi iz naroda, te će na nivou RS i BiH raditi u interesu srpskog naroda, ali će se i starati da se Republika Srpska i grad Prijedor i dalje ekonomski razvijaju – poručio je Đaković.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!