Džinovska bundeva iz Rasavaca (video)

Vijest za rubriku vjerovali  ili ne  dolazi  iz Rasavaca. Bundeva teška preko 130 kg! Ovaj gigant narastao je u bašti Gordane Milonić. Sama veličina bundeve je impozantna, ali još nevjerovatnijom stvar čine Gordanine riječi da je nije ničim prihranjivala, nikakvim vještačkim đubrivima i preparatima. Čak je nije ni zalijevala.

– Zasadila sam nekoliko sjemenki. Rasle su velikom brzinom, par njih. Ovu sam ostavila, pošto je bila najveća, dok sam ostale iskoristila kao hranu za svinje. I, ako bog da, da dogodine posadimo nove i da narastu još veće – kaže Gordana.

Džin iz Rasavaca postao je prava atrakcija, pa je dvorište ove domaćice puno onih koji žele da naprave „selfi“ sa bundevom. A tu su i oni koji žele da oprobaju svoju snagu pa pokušavaju da je podignu. A to je pravi poduhvat poduhvat, jer je bila potrebna pomoć nekoliko komšija da se uopšte iznese iz bašte.

– Mnogi svraćaju da uslikaju bundevu. Bude i onih koji žele da je podignu, ali samo je jednom momku uspjelo da je malo odvoji od zemlje, dok drugi nisu imali sreće – pojašnjava Gordana.

Sjeme nije domaće, već je stiglo iz Slovenije, kao poklon njezine jetrve.  I nakon ove gigantske bundeve postalo je tražena roba, pa se komšije, ali i ljudi iz okoline „otimaju“ za par sjemenki. U nadi da će i kod njih narasti bundeva od koje bi komotno mogla da se napravi kočija za Pepeljugu. A do tada treba vidjeti šta uraditi sa ovogodišnjim rekorderom. Koliko je teška moglo bi njome da se nahrani cijelo selo.

Ogromnoj bundevii obradovali su se i drugovi Gordanine kćerke Milice.

– Ja sam presrtena što je mama ugzgojila ovoliku bundevu. Mnogi drugari me zovu i pitaju da li mogu da dođu i da  se slikaju – kaže nam Milica. A on sama najviše se raduje što će u narednim danima bit mnogo , njoj omiljene, pite od bundeve.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!