KUP RS: NAJUSPJEŠNIJI ŠAHISTI “RUDARA”

Šahovski klub “Rudar” iz Prijedora najuspješniji je klub 23. kupa Republike Srpske, održanog u Banji Dvorovi kod Bijeljine. Seniorke “Rudara” bile su prve sa 13 bodova (četiri više od drugoplasiranog “Trebinja”). Za “Rudar” su nastupile: Sara Jaćimović, Mirjana Popadić i Bojana Bojanić. Seniori “Rudara” bili su treći, a boje Kluba branili su: Mladen Milenković, Srđan Jeftić, Dragan Stanković i Ranko Juić te Rade Javorić i Savo Čelica.

Kadetski tim “Rudara”: Stefan Hrvaćanin, Aleksandar Gajić, Jovana Kušljević i Maja Kovrlija zauzeli su četvrto mjesto. Bod ih je dijelio od bronzane medalje. Na Kupu je nastupilo 167 takmičara, a samo je “Rudar” imao takmičare u sve tri kategorije. Šah u Prijedoru ima perspektivu i veliku podršku Gradske uprave. Uz takmičare i Školu šaha, ponos Kluba je organizovanje prvenstava i  brojnih turnira od kojih se izdvaja onaj posvećen 9. januaru, Danu Republike Srpske, ističe Rade Javorić, predsjednik Kluba.

Šahistkinje “Rudara”, kao šampionke Republike Srpske, izborile su nastup u Premijer ligi BiH. Njihovo učešće je pod znakom pitanja, s obzirom na visoku cijenu Lige. Podsjetimo da su seniorke “Rudara” prije pet godina bile državne prvakinje i učestvovale u Ligi šampiona Evrope, gdje su osvojile deseto mjesto.

 

M.Bogun

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!