ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU GRADA ZA 2019.

Građani su danas imali priliku da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu gradskog budžeta za 2019. godinu. Predstavnike mjesnih zajednica najviše su interesovale stavke koje se tiču infrastrukture, izgradnje i održavanja putne mreže, vodosnabdijevanja i kanalizacione mreže. Bilo je i prijedloga da se povećaju izdvajanja za rad javnih kuhinja u Prijedoru. Odzivom građana i tokom rasprave zadovoljna je načelnica Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić.

– Građani najčešće ne razumiju put kojim mogu doći do realizacije svojih zahtjeva, budući da Gradska uprava sve svoje aktivnosti sprovodi kroz resorna odjeljenja koja pokrivaju određene oblasti života u našem gradu – napomenula je Malbašićeva.

Ona je istakla da se uvijek nastoji donijeti izbalansiran budžet, koji bi imao jaku razvojnu komponentu, ali da se, u isto vrijeme, u najboljoj mogućoj mjeri podmire socijalna davanja. Pored ove javne rasprave, održana je i ona na kojoj su učestvovali budžetski korisnici. Podsjetimo da će, prema prijedlogu Nacrta, budžet za narednu godinu iznositi 41.977.858 KM. Nacrt budžeta pred odbornicima u Skupštini grada biće 12. decembra, na 21. sjednici gradskog parlamenta.

Z.J.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!