ODRŽANA ZAJEDNIČKA PRIREDBA SVIH SPECIJALNIH ŠKOLA

Zajedničkom priredbom sve specijalne vaspitno-obrazovne ustanove Republike Srpske obilježile su u Prijedoru Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – 3. decembar.
Riječ je o centrima “Sunce” iz Prijedora i “Zaštiti me” iz Banjaluke, Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz Dervente i Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora iz Banjaluke.
img_0507
Vladan Popović iz Centra “Budućnost” iz Dervente kaže da je zajedničkom priredbom realizovana jedna lijepa ideja da se četiri škole ujedine, te da povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizuju priredbu i pokažu šta i koliko mogu zajedno.
img_0511

Zorica Kuzmanović iz banjalučkog Centra “Zaštiti me” rekla je da je ova zajednička svečanost kruna rada i da je priredba poklon brojnoj publici u sali Pozorišta Prijedor.
img_0533

Štićenici četiri ustanove predstavili su se pjesmom, igrom, muzikom, ritmikom, kolom, recitacijom, plesom, igrokazom, skečom i horskim pjevanjem, a sve pod motom “Raširi ruke, pa poleti, sreću dodirni i osjeti!”.
img_0488
U holu Pozorišta Prijedor priređena je prodajna izložba rukotvorina štićenika prijedorskog Centra “Sunce”.

Više fotografija sa ovog događaja možete vidjeti OVDJE!

tekst: srna

foto: Dragan Stojnić Giga

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!