Otvorena sva biračka mjesta

– Na području Prijedor  jutros su otvorena sva biračka mjesta na kojima će se 86.946  upisanih  birača izjašnjavati na opštim izborima u BiH, rečeno je Srni iz Gradske izborne komisije /GIK/.

Predsjednik GIK-a  Željko Škondrić potvrdio je da je 131 boralište   otvoreno  u 7.00 časova.
“U Prijedoru može da glasa 83.739 birača na redovnim biračkim mjestima, 3.116 je upisano za glasanje putem pošte, a 91 birač glasa u odsustvu”, rekao je Škondrić.
On je dodao da će za  glasače od 7.00 do 19.00 časova , pored redovnih, biti otvoreno po jedno biračko mjestu za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenom glasačkom listiću, a biće angažovana i tri mobilna tima.

“Gradska izborna komisija imenovala je 1.284 lica u biračke odbore, a ispred političkih subjekata prijavljeno je 1.568 lica za posmatranje izbornog procesa”, potvrdio je Škondrić.

Iz Gradske izborne komisije potvrđeno je i da će sve probleme u vezi biračkih spiskova građani moći da prijave u Centru za biračke spiskove, koji se nalazi u zgradi Policijske uprave, kancelarija broj dva ili na telefon 052/216 – 460.

Tamo će, ukoliko riješe problem, dobiti potvrdu sa kojom će moći da glasaju na nepotvrđenom glasačkom listiću na glasačkom mjestu u zgradi Gimnazije.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!