PAVIĆ: NASTAVLJAMO DALJE NA IZVORNIM PRINCIPIMA DNS-a

 

 

Demokratski narodni savez sa daljim radom nastavlja na osnovu svojih principa i programskih načela, uprkos neuspjelim pokušajima nekih da uz pomoć sa strane preuzmu Stranku, poručio je predsjednik DNS-a Marko Pavić na sjednici Glavnog odbora.

– Nakon izbora, na vidjelo je došlo da je jedan broj naših članova radio suprotno politici i  stavovima organa DNS-a. Mi smo zbog toga došli u situaciju da ih isključimo iz Stranke – rekao je Pavić.

On je naglasio da je sjednici prisustvovalo 139 od 146 članova Glavnog odbora. Ukoliko bi se računali i oni koji su sami sebe isključili iz Stranke, kaže Pavić, današnjoj sjednici nije prisustvovalo manje od jedne četvrtine nekadašnjeg broja delegata u Glavnom odboru. –Ja sam zadovoljan pozitivnom energijom koja se danas osjetila u DNS-u. Kada su neki mislili da će ova stranka da pretrpi štetu i da će zavladati letargija, desilo se suprotno. Javila se nova snaga i energija, kao i želja za uspjehom – napomenuo je  Pavić.

Glavni odbor usvojio je zaključak da se ostaje pri koalicionom dogovoru sa SNSD-om i SP-om. Pavić je dodao da je mandatar Radovan Višković obećao da DNS ostaje dio Vlade RS, a da će se o raspodjeli ministarskih mjesta razgovarati u toku naredne sedmice. Na današnjoj sjednici usvojeni su i zaključci sa 15. i 16. sjednice Predsjedništva Stranke, i data je puna podrška radu Predsjedništva i predsjednika Stranke, koji će se zasnivati na principima izvornog DNS-a i volji članstva. Usvojen je i izvještaj Centralnog izbornog štaba. – Izuzetno smo zadovoljni rezultatima izbornih aktivnosti. Posebno smo pohvalili regije Romanije, Bijeljine i Banja Luke, kao i pojedince koji su dali izuzetan doprinos za veliki rast broja glasova na tim područjima – rekao je Pavić. Ocijenjeno je i da su ostvareni zacrtani predizborni ciljevi, a to je 12 poslanika u Narodnoj skupštini RS, jedan poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, 100.000 osvojenih glasova, kao i pobjede zajedničkih kandidata za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!