Položen kamen temeljac za izgradnju dvorane u Omarskoj (video)

Resorni ministri i gradonačelnik Prijedora danas su položili kamen temelјac za izgradnju nove sportske dvorane u Omarskoj. Dvorana bi trebalo da bude izgrađena u blizini Osnovne škole Vuk Karadžić.

Projekat se finansira iz zajedničkih sredstava Republike Srpske i Srbije.

Sportska dvorana imaće 635 sjedećih mjesta. Nova dvorana u Omarskoj biće od velikog  značaja za sve učenike, rekreativce i sportiste, riječi su direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Branka Babića.

-To će puno značiti, s obzirom da su djeca osnovnog uzrasta imali fizičko u sali koja ima 50 kvadrata  gdje nisu mogli imati kvalitetnu nastavu – kaže Babić.

“Početni kapital od 488.000 maraka  obezbijedila je Vlada Srpske „kaže gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

-Izvođač je firma „Tekton“ iz Banjaluke koji je prošao s cijenom od 580.000 maraka. Dvorana će se početi graditi ali za izgradnju će trebati još dodatna sredstva, blizu 2 miliona maraka  za kompletnu izgradnju sportske dvorane – dodao je Đaković.

U Srpskoj je oko 750 školskih objekata za koje je Vlada izdvajala značajna sredstva, kaže ministar prosvjete i kulture u Vladi RS, Dane Malešević. On je dodao da je u prethodne četiri godine Vlada izdvojila oko 92 miliona maraka za uređenje školskih i studentskih objekata.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!