Proevropski blok: Naš cilj je jaka i stabilna država (video)

U Proevropskom bloku, koji čini osam stranaka, sam iz zbog toga što želim ujedinjeno društvo jednakih šansi, a ne podjela, prisutnih i u školama i državnim institucijama – izjavio je nezaposleni profesor engleskog jezika Amel Siječić, poslanički kandidat Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu RS, uz poziv građanima da budu aktivni sudionici oktobarskih izbora.

Amel Siječić, poslanički kandidat Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu RS

– Zahvaljujem se unaprijed ljudima koji će imati hrabrosti da glasaju za naš Proevropski blok – poručio je Siječić.

Novinarima se obratio i Mesud Blažević, kandidat Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu, koji  je naglasio da se isključivo obraća onim glasačima kojima je BiH na srcu.

Mesud Blažević, kandidat Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu

– Naš cilj je da stvorimo državu, jer je 20 godina uzalud prošlo, a od države nema ništa. Mi smo se ovdje iskupili i udružili da stvaramo državu, a to, pod broj jedan, možemo pod uslovom da se riješimo poslušnih i podobnih, jer ti poslušni i podobni očigledno ne mogu napraviti državu – zaključio je Blaažević.

Značaj takvog čina, na principima jednakosti, ravnopravnost i solidarnosti, podržao je i poslanički kandidat  tog bloka Almir Varcar iz Kozarske Dubice.

Almir Varcar

– Zamolio bih građane da sedmog oktobra izađu na izbore i da podrže Proevropski blok i našeg kandidata Sadika Ahmetovića za predsjednika ili potpredsjednika Republike Srpske – naveo je Varcar.

Emira Radinović, poslanički kandidat Nezavisnog bloka u koalicji osam partija, smatra da mnogo toga u ovoj državi ide u krivom smjeru, a u zdravstvu pogotovo.

Emira Radinović, poslanički kandidat Nezavisnog bloka

– Bojim se da će doći vrijeme da nećemo imati ni besplatnog liječenja, narod teško živi, a korupcija vlada. Samo od korupcije mi smo dosad mogli napraviti dva klinička centra – istakla je Radinovićeva.

Ona je dodala da je to razlog više da se na oktobarskim izborima glasa za poštene ljude i političare, jer se samo na taj naačin, kako je naglasila, može napredovati i napraviti nešto bolje za ovaj narod i društvo.

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!