Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 91,3 odsto (video)

U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za avgust. Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela za ovaj mjesec iznosi 91,3 odsto. Nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, a na području ove uprave, tokom prošlog mjeseca, evidentiran je 21, a juče i danas u Novom Gradu 13 migranata.

„U septembru nismo imali evidentiranih migranata sve do juče. U  tom  segmentu imamo korektnu i dobru saradnju sa Službom za poslove sa strancima, odnosno sa graničnom policijom kojima u daljnju nadležnost predajemo  migrante“, rekao je Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor.

Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor

U toku ovog mjeseca preduzimaju se planske aktivnosti u okviru akcije „Izbori 2018“ s ciljem nesmetanog odvijanja predizbornog procesa. Za sada su, po njegovim riječima, evidentirana dva manja incidenta, koja su vezana za cijepanje ili uništavanje izbornih plakata.

Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije u PU Prijedor, rekao je da je broj povratnika u vršenju krivičnih djela u padu i on iznosi 88,9 odsto. U ovom mjesecu evidentirana su i dva maloljetna izvršioca krivičnih djela.

Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije u PU Prijedor

Sretoja Vujanović, načelnik Sektora policije u PU Prijedor, rekao je da u ovom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Tokom prošlog mjeseca realizovane su planske aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prosjačenja, odnosno prikupljanja dobrovoljnih priloga mimo zakonskih propisa. U ovom periodu evidentirano je i 108 saobraćajnih nezgoda, od kojih tri sa smrtno stradalim licima.

Sretoja Vujanović, načelnik Sektora policije u PU Prijedor

Preduzete su preventivne aktivnosti u vezi sa početkom školske godine. Održani su sastanci na ovu temu, a u toku je, u zonama škola, akcija „Odnos vozač – pješak“, te kontrola dual radarskim sistemom, koja će trajati do kraja mjeseca. U Policijskoj upravi Prijedor nastavljaju sa akcijom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

M. Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!