„VEČE KULTURNOG STVARALAŠTVA“ U DONJOJ MARIĆKOJ

Zimski karavan „Večeri kulturnog stvaralaštva“ stigao je sinoć i u Donju Marićku gdje je privukao brojnu publiku. Društveni dom u ovom mjestu bio je mali za sve oni koji su željeli da uživaju u bogatom programu. Mještani kažu da im je drago kada se svi okupe ne jednom mjestu i kad imaju šta da vide i čuju. A imali su, jer su se za zabavu pobrinuli članovi KUD-a „Dušan Pantelić“ Busnovi, učenici Muzičke škole „Savo Balaban“, glumci Dramskog studija „Živko Desnica“, pjevači izvorne i krajiške pjesme. Posebna je čast nastupati pred komšijama, kažu u KUD-u „Dušan Pantelić“.

– Svaka priredba, svaki nastup dobro dođe da se članovi uvježbaju i razbiju tremu za neke veće koncerte. Tako da svaki poziv dobro dođe i mi se rado odazivamo – rekla je predsjednica ovog društva Danijela Kantar. Naročit aplauz i smijeh u publici izazvali su učenici OŠ „Petar Petrović Nјegoš“ Busnovi – Područno odjelјenje Rakelića Lug, svojim recitacijama i skečevima kojima su dočarali život osnovaca.

Sa mještanima Donje Marićke sе družio i zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš, koji je rekao da ga raduje kad vidi da su domovi puni.

– Smatram da je ovo pun pogodak, i Grada Prijedora kao pokrovitelja, i organizatora kojem čestitam na dobro obavljenom poslu. Prije svega zbog osmišljavanja društvenog života u udaljenijim mjesnim zajednicama. Meni je neobično drago zbog svega ovoga. Gradska uprava će nastaviti podržavati ovakve aktivnosti – poručio je Miljuš. Cilj Manifestacije je da „vrati“ kulturne sadržaje u seoske društvene domove, koji su u proteklih desetak godina u značajnom broju rekonstruisani. Pokrovitelj je Grad Prijedor, a organizaciju su pomogli prijatelji „Autotransport Prijedor“, Tvornica keksa “MIRA”, članica KRAŠ grupe i medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik”.

 

 

Z.J.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!