Zapošljavanje djece poginulih boraca (video)

U protekloj godini, 55 djece poginulih boraca sa područja Prijedora odradilo je ili odrađuje pripravnički staž u okviru Programa podrške zapošlјavanju mladih u statusu pripravnika, komponente 1  djece poginulih boraca, koji provodi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS i Zavod za zapošlјavanje RS.

– Pohvalila bih Gradsku upravu, jer su oni dosad zaposlili 14 djece i četiri supruge poginulih boraca. To je zaista veliki broj lјudi iz ove kategorije – rekla je Zdravka Karlica, potpredsjednik Organizacije porodica zaroblјenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Ona je izrazila očekivanje da će u Gradskoj upravi još troje djece biti primlјeno zbog pripravničkog staža. Karlica se zahvalila svim ustanovama i preduzećima koja su pokazala razumijevanje prema ovoj populaciji. Već mjesec dana pripravnički staž u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju RS odrađuje Miloš Ćulibrk.

– Ovo mi mnogo znači, jer ću steći dragocjenu radnu praksu. Radni kolektiv je dobar, a atmosfera pozitivna – rekao je Ćulibrk.

Pored podrške zapošlјavanju, realizovan je projekat „Zajedno do posla“, koji se odnosi na samozapošlјavanje djece poginulih boraca. U Prijedoru je od 2014. do 2018. godine, po ovom osnovu, pomoć od 8.000 KM dobilo 34 djece.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!