8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

JAKUPOVIĆ SMIJENJEN: NOVI PREDSЈEDNIK SKUPŠTINE AJDIN MEŠIĆ (video)

Najnovije vijesti

Sead Jakupović od danas nije predsjednik Skupštine grada Prijedora, odluka je većine odbornika prijedorskog parlamenta. Na tom mjestu naslijedio ga je Ajdin Mešić iz SDA, stranke koja je predložila da se Jakupovićevo razrješenje nađe na dnevnom redu. U svom obraćanju odbornicima, Jakupović je ocijenio da su zamjerke iznesene na njegov rad, a koje se odnose na nepoštovanje Poslovnika Skupštine, paušalne, i da je sve ovo odraz novih političkih odnosa u lokalnom parlamentu.

Sead Jakupović, bivši predsjednik Skupštine grada

– Radio sam kako sam najbolje mogao. To su konstatovali svi koji su pratili rad Skupštine. Teško mi je u ovom trenutku, jer ono što je tamo napisano, nema veze s vezom. I odbornici koji su potpisali inicijativu o mojoj smjeni,  kažu da su nešto morali napisati – rekao je Jakupović, dodajući da će i dalje raditi u interesu građana.

Novi predsjednik poručio je da će nastojati da vrati ozbiljnost radu Skupštine, prije svega kada je riječ o poštovanju Poslovnika i Statuta grada.

Ajdin Mešić, novi predsjednik Skupštine grada

– Građanima poručujem da nastavljamo da radimo dalje i da će doći do nekih sitnih promjena. Pokušaćemo da vratimo ozbiljnost same Skupštine – rekao je Ajdin Mešić.

Gradonačelnik Milenko Đaković ocijenio je da je ovdje u pitanju politička odluka, jer za šest i po godina kako je Jakupović vodio Skupštinu, nije upućena nijedna zamjerka na njegov rad, ni od odbornika ni od posmatrača koji su pratili rad lokalnog parlamenta.

– Na kraju sam se zahvalio Jakupoviću na dosadašnoj saradnji i istakao lično nezadovoljstvo što se mijenja takav predsjednik, koji je pomogao da Skupština grada Prijedora bude ocjenjivana najvišim ocjenama, Skupština koja je izgubila negativne konotacije, jer su se nekad odbornici samo svađali na zasjedanjima. Sada se kontinuirano radi na unapređenju uslova života u našem gradu. Izražavam nezadovoljstvo zbog ove smjene, ali  politika je takva, broj ruku odlučuje – kaže Đaković.

Šef Odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović rekao je da je saradnja sa Seadom Jakupovićem bila korektna i da ništa od ovoga nije usmjereno protiv njega lično. Dodao je da je došlo vrijeme za neke nove ljude na čelu gradskog parlamenta, te da je u narednom periodu potrebno raditi na vraćanju digniteta ovom tijelu.

– Došlo je vrijeme da se neke greške, koje su se javile u pojedinim trenucima, poprave novim predsjednikom. I da idemo u realizaciju boljeg života naših građana, koji su nas, na kraju krajeva, i izabrali da ih ovdje predstavljamo – izjavio je Pavlović.

Za razrješenje Seada Jakupovića glasao je 21 odbornik, dok je sedam bilo protiv.  Za imenovanje Ajdina Mešića glasala su 22 odbornika, a pet ih je bilo protiv.

Z. Jelić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!