5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Predavanje za trudnice (video)

Najnovije vijesti

U prijedorskoj Bolnici Dr Mladen Stojanović” održana je panel-diskusija za trudnice u organizaciji Škole za trudnice Radosnica iz Banjaluke.

Panel-diskusija predstavlja informativni dan o trudnoći. Kroz interaktivno predavanje, razgovore i vježbe, trudnice su imale priliku da se informišu o trudnoći, porođaju i majčinstvu.

Prezentaciju o dojenju održao je specijalista pedijatrije i neonatologije doktor Andrija Vukotić, a predavanje na temu ”Epigenetika – kako utiče na trudnoću i na plod” odžala je specijalista ginekologije i akušerstva, doktor Danica Gubić Plemić.

Doktor Andrija Vukotić trudnicama je predstavio prednosti dojenja i kako ono utiče na psihičko stanje majke.

– Po statistikama Svjetske zdravstvene organizacije, samo 22 odsto majki u svijetu doji. Poenta onoga što mi radimo, posljednjih nekoliko godina, jeste to da ukažemo na sve prednosti dojenja, počevši od zdravstvenih koje su neizostavne, pa do finansijskih. Želimo da ukažemo na to da je dojenje najvažnije i najzdravije, kako za bebu, tako i za majku – rekao je Vukotić.

Na kraju predavanja, zahvaljujući brojnim sponzorima, upriličena je nagradna igra za trudnice, a uručeni su i pokloni u vidu kolica, nosiljke za bebe, deke, torbe za pelene i razni kozmetički proizvodi.

Trgovački lanac “Tropic”, po treći put, podržao je ovaj događaj i pobrinuo se da učesnicima panela ne manjka vitamina, stoga je za trudnice, učesnice panel-diskusije, obezbijeđena voda i voće.

I.P.