OTVORENA SALA U RAŠKOVCU I  PUT  KOJI POVEZUJE RAKOVČANE I HAMBARINE (FOTO i VIDEO)

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i Edin Ramić, ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH danas su na upotrebu mještanima Raškovca predali adaptiranu salu koja se nalazi ispod tribina stadiona “Poljana” i nakon tog i novoasvaltiranu putnu dionicu koja u dužini od 1.150 metara povezuje Rakovčane i Hambarine.

U adaptaciju sale je uloženo 50.000 maraka od čega je resorno federalno ministarstvo uložilo 30.000 maraka a grad Prijedor 20.000 dok je u asvaltiranje puta uloženo oko 140.000 maraka. Za ove namjene Grad Prijedor je izdvojio 56.000 maraka a ostatak federalno minisatrstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Gradonačelnik  Đaković danas je nakon obilaska adaptiranog prostora nove sale rekao “da je to prostor gdje se za potrebe građana mogu održavati mnoge manifistacije”. “

-U zajedničkoj saradnji, Ministarstva i Grada uredili smo ovaj multifunkcionalan prostor koji će koristiti mještanima Raškovca i Fudbalskom Klubu “Berek”, rekao je Đaković.

Ministar Ramić je istakao da je korektna saradnja s gradonačelnikom Prijedora rezultirala realizacijom više infrastrukturnih objekata na području grada.

-“Riječ je o dogovorenom zajedničkom ulaganju,  60 odsto federalnog ministarstva, a  40 odsto grada Prijedora. I slične projekte smo realizirali prošle godine I nastavaljmo to  ove godine, a s gradonačelnikom je dogovorena i sardanja za iduću godinu. Ti projekti su vidljivi u našim povratničkim zajednicama”, rekao je Ramić i dodao da su projekti federalnog ministarstva sve više okrenuti zapošljavanju i samozapošljavanju povratnika na području Prijedora, kao i da je do sada  investirano više od 300.000 maraka  za podršku privrednim subjektima.

K.V.

foto: Giga

2 Comments

 1. mirko i slavko

  8. Novembra 2017. at 0:23

  Hajde Đakoviću idite u penziju, izgledate kao “ošišani jež” sa tom ćelavom glavom iz filma Maratonci trče počasni krug. Prijedor nema novih fabrika, građani su bez posla, kriminal raste, hotel Prijedor vam liči na buvlju pijacu,
  Sana vam je zagađena, ne dozvoljavate da se opštine Kozarac, Ljubija i Omarska otcepe, putevi su grozni, gradski mediji su cenzurisani, itd. Hodate samo sa popovima i mafijašima od slave do slave i klopate prasetinu a za Svetog Iliju dođete u “četnički kraj” Marićku i tu vam je kraj.

  • Hana

   8. Novembra 2017. at 10:21

   Grad je divan,ovakvi dogadjaji i trud svakog pojedinca bilo koje vjere odaje sliku lijepog suzivota u Prijedoru!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!