VIŠE SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA, MANJI BROJ STRADALIH (VIDEO)

U oblasti bezbjednosti saobraćaja u prošloj godini zabilježeno je preko 28.000 prekršaja, oko 2.000 više nego 2016.

– Taj broj kontinuirano raste, pa je za posljednje četiri godine na području koje pokrivamo evidentiran porast od 54%, to jest oko 10.000 saobraćajnih prekršaja. Pojačali smo represiju, ali smo se potrudili da ona bude usmjerena na prekršaje koji su najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda. Dakle, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja i vožnja pod uticajem alokohola – pojasnio je Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor.

Prošle godine evidentirano je ukupno 910 saobraćajnih nesreća, što je prilično kostantno u proteklih nekoliko godina. Ono što je pozitivno jeste da se smanjuje broj smrtno stradalih u saobraćaju.

– Kad se uzme u obzir povećan broj vozila na putevima, kao i stanje saobraćajne infrastrukture, broj smrtno stradalih lica na području PU Prijedor je u opadanju. U posljednje četiri godine taj broj je smanjen sa 18 na 11. To je razlika od sedam ljudskih života, što nije mali broj – naglasio je Ivanić.

U proteklih 12 mjeseci, iz saobraćaja je isključeno 1.210 vozila. Isključeno je i 2.700 vozača, od toga njih 2.172 zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Iz PU Prijedor najavili su da će u narednom periodu pojačati prisustvo policije u blizini škola, zbog početka drugog polugodišta školske godine. Upućen je poziv nadležnim preduzećima da “osvježe” horizontalnu i vertikalnu signalizaciju kod škola, kako bi se i na taj način podigla bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito djece.

Z. Jelić

foto: Giga

2 Comments

  1. mirko i slavko

    19. Januara 2018. at 0:13

    Ovaj šef policije u Prijedoru Dalibor Ivanić se slika za medije govoreći eto kako su njegovi policajci uspjeli smanjiti prekšaje u saobraćaju. On se bavi marginalnim informacijama, loveći bijedu na cesti, umjesto da lovi opasne kriminalce koji su čak i vlast u gradu. Neka javno kaže, jel ikada odgovarao gangster koji je pretukao bivšu gradonačelnicu dok se šišala u frizerskom salonu. Ili hoće li odgovarati direktor Elektro Prijedora g. Pavić što su mu popadale bandere po selima Krivaji, Marićkoj, Busnovima, Rakelićima itd. Čak je njegova policija prije par godina slikala te pale bandere kako mi reče moj rođak. Ovaj šef policije zna dobro ko su prijedorski krimosi, kako kupuju opštinska zemljišta od Gradske vlade ili kako se prave bespravno razne pijace ili prodaje droga po gradu. Zar ne zna šef policije kako bivši slovenački predsednik vlade Janša dolazi u Prijedor po 450.000m eura i idkale toliki novac u Prijedoru. Zašto ovaj Dalibor nije uhapsio Janšu a zna da je radni zločinac koji je u vreme rata u Sloveniji 1991 godine pobio 150 Srba- vojnika JNA. Eto Ivaniću bolje da ćutite i pokrijete se po ušima jer ste sramota ove vlasti, a sirotinju na cestama pustite jer ionako voze automobile koji su prošli nelegalno tehnički pregled.

  2. mirko i slavko

    21. Januara 2018. at 3:33

    Evo i Kozarski vjesnik se boji policajaca pa zaboravili da zamjene stari lanjski broj na novi na internetu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!