27.8 C
Prijedor

(VIDEO) 32. GODIŠNJICA DANA ODBRANE GRADA PRIJEDORA BIĆE OBILJEŽENA NIZOM AKTIVNOSTI

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora Ranko Kolar najavio je niz aktivnosti kojima će biti obilježen Dan odbrane grada Prijedora. Tim povodom, večeras će, sa početkom u 19.30 časova u kinu “Kozara” biti prikazan film u produkciji RTRS-a, o dešavanjima u maju 1992. godine. Nakon filma će biti uručene plakete svim porodicama poginulih boraca i borcima, koji su ranjeni toga dana.

„Sutra nastavljamo sa aktivnostima u Crkvi Svete Trojice parastosom za poginule borce. Nakon toga u 09.30 časova u Policijskoj upravi Prijedor , a u 10:00 časova ispred spomenika „Za krst časni“ položićemo vijence i cvijeće i zapaliti svijeće u spomen-kompleksu u „Kamenom cvijetu“. Od 10.30 časova do 11. 00 časova predviđeno je formiranje svečanog defilea i pokret ulicama grada Prijedora do Trga majora Zorana Karlice gdje će biti obraćanje zvaničnika i kulturno-umjetnički program posvećen tom istorijskom značajnom datumu. Pozivamo sve građane Prijedora da dođu na obilježavanje Dana odbrane grada Prijedora, da pokažemo stvarno šta smo, ko smo i da smo slobodarski narod koji piše svoju istoriju. Ne trebamo dozvoliti drugima da to čine, nego mi moramo sutra pokazati svojim ličnim primjerom“, naveo  je Kolar.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE