2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

AGENCIJA „PREDA-PD“: DA PRIVREDA LAKŠE DIŠE

Najnovije vijesti

Ono što je davno primijećeno prisutno je i danas: realni sektor je i dalje opterećen brojnim parafiskalnim nametima koji opterećuju stabilno i solventno poslovanje privrednih organizacija. Ovo je i ključna konstatacija sa stručnog skupa na temu „Mogućnost intervencija u oblasti parafiskalnih naknada“ koji je upriličen danas u prostorijama Poslovnog centra „Prijedor“.

– Grad Prijedor je prepoznao značaj ove teme, o čemu je razgovarano i na sjednici Privrednog savjeta, gdje je formirana radna grupa koja će raditi na korigovanju parafiskalnih naknada na području lokalne zajednice. Od nje očekujemo konkretne inicijative i prijedloge koji će biti prezentovani lokalnim vlastima kao osnov za određene korektivne mjere u skladu sa istraživanjima – naveo je Saša Karalić iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“. Ova kampanja, širom BiH, pokrenuta je prije četiri godine sa namjerom  da se utiče na poboljšanje poslovnog okruženja, održivost i konkurentnost privrednog sektora, izjavio je Tomislav Majić, predsjednik Udruženja „Link“ iz Mostara.

– Kroz ekonomske teme, pokušavamo da objedinimo ekonomski prostor BiH, jer su problemi u poslovanju svugdje isti sa malim razlikama i nijansama – konstatovao je Majić i ocijenio da  privreda BiH ne može podnijeti ovakva parafiskalna opterećenja.

Organizator ovog stručnog skupa bila je Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda-PD“, u saradnji sa Nezavisnim biroom za razvoj iz Gradačca i Udruženjem za preduzetništvo i posao „Link“ iz Mostara. Priređen je u sklopu projekta „LeDnet“ – za bolje poslovno okruženje“, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

R. R.