Prijedorskoj bolnici sertifikat “Prijatelja beba”

Ginekološko-akušerskoj službi Javne zdravstvene ustanove bolnice “Dr Mladen Stojanović” danas je uručen sertifikat “Prijatelja beba” o dostignutom stepenu organizacije ove službe. Uručenju sertifikata tokom radne posjete bolnici prisustvovao je i Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

Uručenju sertifkata prethodio je proces, koji je po riječima doktora Mirka Sovilja, v.d. direktora bolnice, trebao da dovede do akreditovanog odjeljenja, Službe za ginekologiju i akušerstvo. Ispunjene su i sve standardom definisane obaveze.

Ministar Šeranić čestitao je zdravstvenim radnicima ovog odjeljenja, jer su kako je rekao, oni ti koji su zaslužili ovu  akreditaciju. Ali i institucijama RS i rukovodstvu bolnice koji su učestvovali u ovom procesu. Potencirao je i izuzetan značaj akreditacije, jer se na ovaj način standarizuje pristup pacijentu i promovišu sve dobre vrijednosti u okviru zdravstvenog sistema, u ovom slučaju porodiljstva.

Doktor Drena Gavranović-Vujović, načelnik Ginekološko–akušerske službe rekla je da je akreditacija nagrada za sav njihov trud i velik podstrek u daljnjem radu. Tokom radne posjete ministra, upriličen je i radni sastanak s rukovodstvom bolnice o tekućim problemima, ali i razvojnim planovima i budućim projektima ove zdravstvene ustanove.

M.Z.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!