2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

AMBASADOR HRVATSKE U BiH BORAVIO U PRIJEDORU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ivan Del Vekio, boravio je danas u radnoj posjeti Prijedoru, gdje se sastao sa gradonačelnikom  Milenkom Đakovićem.

Razgovarano je o sadašnjoj i unapređenju buduće saradnje, kao i o položaju hrvatskog stanovništva na ovom području. Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da je bilo riječi i o budućim zajedničkim projektima.

– Dogovorili smo određene projekte koje ćemo realizovati u toku ove godine. Takođe, bilo je riječi i o saradnji regija koje su na graničnom području Republike Hrvatske i Republike Srpske. Mi već imamo saradnju naših agencija za ekonomski razvoj, tako ćemo nastaviti i dalje da sarađujemo. Imamo zaista korektnu saradnju sa Ambasadom Hrvatske u BiH – dodao je Đaković.

Ambasador Hrvatske u BiH, Ivan Del Vekio, rekao je da je sa gradonačelnikom precizno definisao sljedeće korake koji se tiču privrede i povratka hrvatskog stanovništva u Prijedor.

– Da završimo projekat koji smo zacrtali zajedno, to je nasipanje 800 metara puta prema groblju i Crkvi Svete Ane. Taj projekat i mnogi drugi o kojima smo danas razgovarali, važni su za povratak Hrvata u ovaj grad. Za nas je to pitanje od izuzetnog značaja, zato ćemo nastaviti našu saradnju kao i do sada –  dodao je Del Vekio.

Sastanku u Prijedoru prisustvovao je generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Zlatko Kramarić.

M.Stegić