U Prijedoru je trenutno 87 lica pozitivno na virus korona. Pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji je 294 lica, a od početka pandemije iz zdravstvenog nadzora je izašlo 4.883 lica. Na liječenju u prijedorskoj bolnici je 75 lica. Od virusa se oporavilo 807 lica, a nažalost 61 lice je preminulo.

Najbolji način da zajedno prebrodimo pandemiju, jeste da se svaki pojedinac pridržava mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, poručio je Dalibor Pavlović, komandat prijedorskog Štaba.

– Sve naše građane molim da prilikom obilježavanja predstojećih praznika vode računa o propisanim mjerama. Da praznike provedu u krugu svoje porodice. Želim da se zahvalim članovima Gradskog štaba za vanredne situacije, koji su u proteklom periodu dali svoj nemjerljiv doprinos i donosili kvalitetne odluke u korist svih naših građana – dodao je Pavlović.

S obzirom da se bliže novogodišnji i božićni praznici, dr Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, poručila je građanima da budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima.

– Mi smo narod koji voli da se druži, ali moramo biti svjesni da je ovo vrijeme pandemije. Zato apel svim sugrađanima da praznike obilježe u krugu porodice. Kada se sve ovo završi, biće prilike za slavlje – poručila je dr Otković.

Iz Gradskog štaba poručeno je da će za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora biti izvršena dezinfekcija svih objekata Dječijeg vrtića “Radost”.

M. Šodić