Prijedorski atletičari Božidar Vujić, Saša Dobrijević i Slaviša Bunić, članovi ekipe “Otpisani”, odbranili su titulu ekipnog seniorskog šampiona države u krosu na 10.000 metara. Prijedorčani su iza sebe ostavili atletičare “Bosne” iz Sarajeva i “Slobode” iz Tuzle.

U veoma jakoj konkurenciji, na državnom šampionatu ostvarilu ubjedljivu pobjedu i izborili učešće na kupu evropskih šampiona u krosu. Nadaju se da će otići na ovo takmičenje jer prošle godine, zbog finansijskih problema, nisu putovali u Portugal.
Prijedorska atletska trojka, u Velikoj Kladuši, gdje je domaćin takmičenja bio AK “Krajišnik” imala je pojačanje Stefana Ćukovića iz Istočnog Sarajeva.

U pojedinačnoj konkurenciji  Ćuković je bio  prvi, Vujić drugi, Bunić četvrti a Dobrijević  peti.  Vujić i mladi  Dobrijević su prezadovoljni uspjehom i zahvalni su treneru Buniću.

-Mi nemamo nikakve uslove za rad, zimi se presvlačimo na tribinama našeg stadiona u Prijedoru, borimo se sa mnogim nedaćama ali uprkos tome nismo odustali. Vjerujemo da će se naći načina da ekipa “Otpisanih”opstane. Do sad smo se održali zahvaljujući velikom entuzijazmu i upornošću našeg trenera koji nam je i jedini sponzor, rekao je za naš portal Dobrijević.

“Otpisani” su najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini i jedna od najboljih u regionu, Ističu ekipne  te pojedinačne uspjehe u kojim su se  svi dokazali.

– Svjesno sam žrtvovao moju veteransku karijeru zbog ekipe “Otpisani”.  Trenutno nastupamo kao samostalna sekcija iz Prijedora u okviru kluba iz Istočnog Sarajeva. Radimo na tome da registrujemo klub u Prijedoru i biće  nam dosta lakše. ekipa će dobiti bolje uslove i rezultati neće izostati. Vjerujem da ću Prijedoru donijeti evropsku i svjetsku medalju za atletičare preko 35 godina. Siguran sam  da nećemo odustati,  rekao nam je osnivač i trener ekipe Slaviša Bunić .

“Otpisani” zrače optimizmom i kažu da su uspješno reprezentovali naš grad, Republiku Srpsku i BiH. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima odbranili su ranije osvojene titule što se malo koja ekipa može pohvaliti. Zato ih treba podržati!

M.Bogun

PrethodniFSA PRIJEDOR  GOSTUJE  KOD “LIJEVČA”
SlijedećiOFK “BRDO”: PROTIV “LAUŠA” POPRAVITI BODOVNI SALDO