Posljedice korona virusa osjete i u prijedorskom “Autrotransportu”. Ukinute su međugradske linije, kada je u pitanju gradski prevoz, rade samo one linije za prevoz radnika koji imaju mjesečne karte. Kakvo je zaista stanje, dovoljno govori podatak da je dnevni prosijek pređenih kilometara sa 3.300 spao na svega 500.

Sve djelatnosti su ugrožene, kaže Branko Kljajić, direktor “Autotransporta”, ali prevoz najviše. Preduzeće sada ostvaruje prihod svega oko 15 odsto. – Već smo u gubitku oko 100.000 KM. Znamo svi da je škola obustavljena 10. marta, od tada su prekinuti redovi vožnje za Banja Luku, Novi Grad i Knežicu. Znači, autobuska stanica je zaključana, ne ostvarujemo prihode.  Smanjen je i broj prolazaka vozila na tehničkom pregledu – rekao je Kljajić.

Sve aktivnosti su zaustavljene i u Turističkoj agenciji “Autotransporta”. Autobusi saobraćaju samo na nekoliko linija i to samo za prevoz radnika, što je obaveza ovog preduzeća. – Ne znamo koliko će ovo potrajati, ali svakako osluškujemo šta govori Vlada RS, Privredna komora RS, Udruženje prevoznika RS, Sindikat. S obzirom da je naše preduzeće u gradskom vlasništvu, obratili smo se i Gradskoj upravi, da vidimo kako prevazići ovu tešku situaciju – dodao je on.

U ovoj situaciji imali su razumijevanja od dobavljača nafte. Imaju dogovor i sa bankom u prolongiranju određenih obaveza. U dosadašnjem poslovanju su, kako kaže Kljajić, sve obaveze uredno izvršavali. Ali u ovoj situaciji, očekuju razumijevanje određenih institucija. Nadaju se da će se što prije vratiti u normalne tokove rada i poslovanja.

M.Šodić  

PrethodniPrijedor: Još jedno lice zaraženo virusom korona
SlijedećiZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE