24.8 C
Prijedor

(VIDEO) BANJAC: ULAZAK U EVROPSKU UNIJU NARUŠIO BI NAŠU TRADICIJU I OBIČAJE

Republika Srpska treba da se posveti više sebi i onome što je njena prednost, a to su prirodna bogatstva koja mogu da budu izvor prihoda, izjavio je večeras predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac koji je u Prijedoru prisustvovao sjednici Predsjedništva Gradskog odbora NPS-a.

„RS i sada to radi. Podsjećam da je budžet za poljoprivredu povećan sa 80 na 190 miliona KM. Tu je i energetski sektor i ozbiljna prirodna bogatstva koja treba da čuvamo. Cilj stranih zemalja uvijek je bio da sačuvaju svoja, a crpe prirodne resurse drugih“, rekao je Banjac.

On je ponovio raniji stav ove stranke koja se protivi ulasku BiH u EU, jer kako je rekao, osnov jednog naroda su tradicija i običaji, a evropske integracije podrazumijevaju narušavanje tradicije i običaja.  

„U vrijeme sadašnjih turbulencija u Evropi, treba da prihvatimo sve što je dobro, ali moraju i evropske zemlje da prihvate nas, našu zemlju i naš narod onakve kakvi jesmo. Ja za ovo tražim podršku i od bošnjačkih i od hrvatskih političkih partija, jer i oni imaju svoju tradiciju i običaje koje neće moći da upražnjavaju ukoliko uđu u Evropsku uniju“, izjavio je Banjac u Prijedoru.

Na sjednici je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim djelovanjem Narodne partije Srpske, koja u lokalnom parlamentu ima tri odbornika, i data podrška aktuelnom gradonačelniku Prijedora Slobodanu Javoru. Olivera Brdar Mirković, predsjednik Gradskog odbora NPS-a, rekla je da će ova stranka i u budućnosti doprinositi razvoju Prijedora.

Kozarski vjesnik

NAJČITANIJE