Članovi Udruženja penzionera grada Prijedora, njih 347, i ove godine će organizovano ići na banjsko-klimatsko liječenje u banjama „Mlječanica“, „Vrućica“ te u vazdušnoj banji na Kozari. Napravljeni su spiskovi, a Slobodan Brdar, predsjednik ovog udruženja, naglašava da će zbog specifičnih epidemioloških okolnosti izazvanih virusom korona, ispoštovati sve prepuruke Štaba za vanredne situacije, pa i one vezane za prevoz. To znači da bi zbog propisane distance i manjeg broja putnika, u banju morali sa dva, a ne jednim autobusom, kao što je bilo dosad.

– Jedini problem je što ćemo najvjerovatnije imati dupli trošak prevoza, pa ćemo grupu od 50 ljudi, da bismo ispoštovali naredbe Štaba, voziti u dva autobusa – kaže Brdar.

Poznati su termini odlaska na banjsko liječenje. Za Banju „Mlječanicu“ prva grupa penzionera putuje već 4. juna. Pet grupa će boraviti samo u ovoj banji, dok su za „Vrućicu“ planirana dva termina: 8. i 18. jula. Boravak na Kozari biće organizovan početkom avgusta. Brdar napominje da penzioneri  u banjama borave uz brojne olakšice i pomoć Grada. Da nije toga, većina članova Udruženja penzionera ne bi mogla koristiti pogodnosti banjskog liječenja.

– Pola troškova za banjsko liječenje snosi Grad, a pola korisnik banje. Tako je već dugi niz godina. Želim da se zahvalim gradskoj administraciji koja ima razumijevanja za stariju populaciju, posebno sad, jer mi se čini da je mnogima od njih, nakon duge izolacije, boravak u banji potrebniji nego ikad – zaključuje Brdar.

M. Z.

PrethodniBEZ NOVOZARAŽENIH – GRADONAČELNIK IZAŠAO IZ SAMOIZOLACIJE (video)
Slijedeći“AUTOTRANSPORT”: EPIDEMIJA ISPRAZNILA DOMAĆE AUTOBUSE (video)