22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

BESPLATAN ŠKOLSKI PRIBOR ZA DJECU IZ VIŠEČLANIH PORODICA

Najnovije vijesti

Članovi Udruženja roditelja za četvoro i više djece “Roda” iz Prijedora danas su dobili besplatan školski pribor i ruksake. Snežana Nikolić, majka  petoro djece, od kojih su troje školarci, kaže da je za pripremu djece za školsku klupu potrebno dosta novca, pa svaka pomoć im dobro dođe.

– Ovo nam jako puno znači, jer nama roditeljima koji imamo puno djece svaka pomoć je dobro došla – istakla je ona.

Ovu donaciju obezbijedilo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Pomoćnik ministra za porodicu, Bosiljka Bošnjak, kaže da je ovo samo jedan vid pomoći ovim porodicama.

 – Mi smo danas ovdje u sklopu redovnih aktivnosti koje radimo širom Republike Srpske. Vi znate da ministarstvo već dugi niz godina obezbjeđuje udžbenike za odlične đake iz ovih porodica – podsjetila je ona.

Nezaposlenost je najveći problem višečlanih porodica, tvrdi predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece “Roda”, Slavko Stupar. Olakšavajuća okolnost im je što imaju besplatne udžbenike, ali i neke druge pogodnosti.

– U saradnji sa Gradom Prijedorom obezbijedili smo besplatan prevoz za učenike srednjih škola, koji putuju preko četiri kilometra. Radimo na tome da ovoj populaciji učinimo život lakšim – tvrdi Stupar.

Udruženje “Roda” iz Prijedora broji više od 400 porodica, sa područja tog grada i Oštre Luke.

B.D.