Proteklog vikenda Prijedor je bio domaćin prednovogodišnjeg turnira u bilijaru “8 Internacional”. Na Turniru je učestvovalo 40 takmičara. Taj broj bio bi i veći, jer su svoj dolazak najavili igrači iz Srbije i Hrvatske, ali su zbog novih epidemioloških mjera, propisanih u tim zemlјama, mnogi odustali od puta u Prijedor. Pobjednički pehar podigao je Sanjin Pehlivanović, sedmostruki evropski šampion i juniorski svjetski šampion. Organizator i domaćin ovog takmičenja je novootvoreni Pub i bilijar klub “XXL”.

– Zadovolјni smo odzivom igrača, ali još više njihovim kvalitetom. Mnogi od ovih igrača dolazili su i ranije. Lijepo su se osjećali, upoznali su Prijedor i rado nam se vraćaju. Naročito mi je drago što je aktuelni Pehlivanović, i pored obaveza u Švicarskoj i Makedoniji, izabrao da dođe kod nas – rekao je Dražen Vrhovac, koji stoji iza organizacije Turnira.

Impresije koje su majstori bilijara odnijeli svojim kućama, garancija su da će Prijedor i ubuduće biti domaćin velikim imenima ovog sporta. Vrhovac je napomenu da je „Mec“, jedan od proizvođača bilijarske opreme, objavio fotografije sa Turnira, što je takođe potvrda kvaliteta.

– Imali smo igrače iz Nјemačke, Srbije, a od domaćih iz Banja Luke, Gradiške, Novog Grada, Prijedora… Žao mi je što nije mogla da dođe kompletna reprezentacija Srbije. Oni su se bili prijavili, ali zbog mjera koje je uvela Srbija, morali su da otkažu dolazak. Ali dva igrača s one strane Drine ipak su došla – kaže Vrhovac.

Uslovi za igranje u novom klubu su vrhunski, na nivou na kojem se igraju svjetska prvenstva. Vrhovac je rekao da ga raduje što u „XXL“ dolazi sve više novih lica, želјnih da se oprobaju u bilijaru. Dodaje da su svi dobrodošli. Ovaj klub nalazi se u poslovnom prostoru iza „Patrije“. Postoji ideja i da se registruje sportski bilijarski klub, kako bi se mogli takmičiti u zvaničnim takmičenjima Bilijar saveza BiH.

Z. Jelić

Foto: Aleksandar Drakulić