BOGAT PROGRAM U PREPUNOM DRUŠTVENOM DOMU U OMARSKOJ (FOTO I VIDEO)

U prepunoj sali društvenog doma u Omarskoj održano je “Veče kulturnog stvaralaštva”, manifestacija koja je na jednom mjestu okupila preko stotinu izvođača: članove KUD-a “Omarska”, mališane Vrtića “Palčić” iz ovog naselja, kao i učenike tamošnje Osnovne škole “Vuk Karadžić” i Muzičke škole “Savo Balaban”, Područnog odjeljenja Omarska.

– Naš školski hor broji oko 50 članova, a na ovu manifestaciju smo doveli njih 28. Mislim da kad Bog šalje talente, ne gleda da li je to velika ili mala sredina, šalje svuda podjednako, samo je pitanje da li će neko tu djecu primijetiti i koliko će raditi s njima. Naš repertoar je raznolik. Pjevamo etno i pop pjesme, pa i one sa engleskog govornog područja –  rekao je Marko Cvijić, nastavnik muzičke kulture u OŠ “Vuk Karadžić”, Omarska.

KUD “Omarska” predstavio se igrama iz Gruže i Leskovca, a pored starije i mlađe folklorne grupe, nastupile su ženska i muška izvorna grupa.  Devetogodišnja Andrea Babić rekla je da  ide na folklor zato što voli druženje ali i nove igre.  Već tri godine je članica KUD-a „Omarska“, a u toku je upis novih članova. Predsjednik Ranko Anđić pozvao je sve zainteresovane da im se pridruže i najavio tradicionalni Vaskršnji koncert koji će KUD „Omarska“ održati 9. aprila.

Najmlađi učesnici programa na „Večeri kulturnog stvaralaštva“ bili su mališani Vrtića „Palčić“, koji su se predstavili recitacijama, horom i igrom.

– Ovo područno odjeljenje Dječijeg vrtića „Radost“ trenutno ima 23 djece. Vrlo smo aktivni što se tiče kulturnih sadržaja. Djeca rado učestvuju na  svim manifestacijama koje se dešavaju u Omarskoj –  rekla je Olja Kragulj, vaspitačica.

„Večeri kulturnog stvaralaštva“ prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš. On je potvrdio podršku Grada Prijedora kvalitetnim kulturnim dešavanjima koja se organizuju u društvenim domovima.

 

Organizator i voditelj manifestacije bio je Saša Goronja, pokrovitelj Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelji manifestacije Tvornica keksa „MIRA“ , članica KRAŠ grupe i „Autotransport- Prijedor“.

 

D. S.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!