Prijedorski bokser Nikola Ivković trebalo bi naredne godine da putuje u Tokio. Put ka Olimpijskim igrama otvorio je sebi tako što je sedmi put osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Naredne stepenice su Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Turskoj, te Svjetsko prvenstvo u Engleskoj. Nastup na Olimpijadi san je svakog sportiste, tako i za ovog boksera.

– Osjećaj je nevjerovatan. Biće još nevjerovatniji kad odem u Japan i susretnem se sa svojim protivnicima. Tu će se okupiti najbolji sportisti svijeta. Ja ću se potruditi da ne iznevjerim svoje trenere, ljude koji stoje iza mene, svoj grad, porodicu i sebe. Daću sve od sebe da dođem do medalje – kaže Ivković.

Ništa od ovoga što je ostvario nije bilo lako, a dodatni trud je morao da uloži jer je ukinuta kategorija u kojoj se borio, pa se sad mora boriti u polu-velter kategoriji. Teži protivnici, sa većim dosegom ruku jesu zakomplikovali stvari, ali Nikola kaže da to za njega nije nikakva prepreka. Prve bokserske korake napravio je u klubu Vukašina Rodića. Ovaj trener ponosan je na Nikoline rezultate, dodavši da će upravo on kao bokser ostvariti njegov trenerski san, a to je medalja na evropskom ili svjetskom prvenstvu, ili čak na Olimpijskim igrama. Rodić je napomenuo da je Ivković nastupao za BK “Radnik” iz Bijeljine i BK “Sveti Georgije” iz Banjaluke, jer BK “Rodić” nije imao sredstva da nastavi takmičenje u Premijer ligi, a kasnije ni u Regionalnoj ligi.

– Mi smo bili ekipni šampioni BiH. Bili smo premijeligaški klub. Nažalost, više nismo mogli da finansijski izdržimo takmičenja. A imali smo sjajne boksere. Kad je počela Regionalna liga, nastupilo je sedam boskera iz Prijedora, ali za druge klubove. Zar to nije žalosno – pita se čuveni prijedorski trener.  Rodić napominje da bi bilo dobro da grad pruži podršku ovom bokseru, kako bi i Prijedor imao svog predstavnika u Tokiju 2020. godine.

Z.J.

PrethodniBorački dodatak mora biti veći
SlijedećiVIŠE OD 2.000 EKSPONATA NA IZLOŽBI SITNIH ŽIVOTINJA